.comment-link {margin-left:.6em;}

Tunefluas Venner

Friends of the Tune Fly International.

Friday, June 24, 2005

Tuneflua og det postmoderne

SA 28/5-94

Først til det forkastelige angrepet på skulpturen «Kilden» utenfor Sarpsborg rådhus natt til søndag 15. mai. Vi ser ikke bort fra at personer som sympatiserer med Tunefluas Venner kan stå bak denne skjendige aksjonen. Tunefluas Venner tar imidlertid sterkt avstand fra slike aksjoner for å fremme tunefluas sak.

Så en bemerkning til redaktørens lakoniske kommentar til vårt innlegg 1/7 i fjor, der han ironiserer over at brevet er poststemplet i Berlin. Som nevnt (i det nevnte innlegget) er tuneflua viden kjent, også utenfor landets grenser. Vi var derfor i fjor på en aldri så liten turné for å knytte et internasjonalt nettverk til forsvar for flua. Redaktørens kommentar faller dermed på sin egen urimelighet.

TV (vi forkorter) har de siste dager vært på befaring langs Ågårdselva, ett av fluas kjerneområder. Vi kunne der til vår store glede konstatere at klekkingen er i full gang. TV akter videre å begynne å jobbe parlamentaristisk for å sikre at dette vårens vakreste eventyr får lov til å fortsette, til glede og gavn for kommende generasjoner. (Vi viser her til vårt innlegg i fjor, der vi bl.a. kom inn på fluas mytiske kraft og potensfremmende summing.) Dette for å fremme et mer fasettert syn på verden, noe som kun kan oppnås gjennom at vi mennesker lærer oss å se tingene fra fluas utallige synsvinkler.

I første rekke vil vi samle underskrifter med tanke på å starte et nytt politisk parti og prøve å komme inn i Bystyret i 1995. Vi tror Sarpsborg bystyre (etter kommunesammenslåingen) er den rette arena for den kampen for tunefluas eksistens som må komme de nærmeste årene. «Tunefluas Venner», som partiet vil bli hetende, vil ha et utilitaristisk grunnsyn: Mest mulig lykke for flest mulig tunefluer er jobb nummer én.

Vi vet at disse synspunktene ikke er populære, men vi har heller aldri etterstrevd popularitet.

Tunefluas Venner

0 Comments:

Post a Comment

<< Home