.comment-link {margin-left:.6em;}

Tunefluas Venner

Friends of the Tune Fly International.

Monday, April 02, 2007

SA-kaka til TV!

Tunefluas Venner (TV) registrerer med glede at Nedre Glomma og omegn fiskeadministrasjon (NGOFA) har blitt påskjønnet med SA-kake for sin innsats for å bedre laksens kår i Ågårdselva. Riktignok mistenker vi de dugnadsvillige laksefiskerne for å ha visse egeninteresser i dette arbeidet (bedre fiske), men det får være en annen skål.

Næringsmidlene på bildet har lite eller ingenting med virkeligheten å gjøre.

Det er uansett gledelig at SA nå støtter opp under forsøk på å bevare artsmangfoldet i Ågårdselva. Dette er i sannhet nye signaler fra lokalavisa, som gjennom mange år har vært et ukritisk talerør for kommunale og interkommunale forsøk på å utrydde Tuneflua fra dens kjerneområde ved Sølvstufoss.

TV har siden 1990 arbeidet for å bedre forståelsen for fluas plass i økosystemet (en motvekt til alt fluehatet som publiseres i SA). Gjennom en rekke avisinnlegg har vi kledd av skremselspropagandaen, og satt søkelyset på blant annet fluas mytiske kraft og potensfremmende summing. Og vi har stilt spørsmål ved om det er rett å bruke midler på å utrydde Tuneflua, samtidig som kommunens eldre vansmekter på utrivelige sykehjem og byens homofile går for lut og kaldt vann.

De siste årene har TV også etablert en blogg på verdensveven [http://flua.blogspot.com/]. Vi tillater oss også å ta æren for at Wikipedias omtale av Tuneflua har blitt svært så nøytral og etterrettelig (så slipper i det minste andre enn SA’s lesere å tro at Tuneflua er et blodtørstig monster hvis eneste mål er å terrorisere sarpinger).

I lys av SA’s plutselige omfavnelse av artsmangfoldet i Ågårdselva, og Tunefluas Venners mangeårige innsats på dette området, anser vi at en SA-kake hadde vært på sin plass.


Tunefluas Venner